Cosmic Cave

Inzichten, Life

Cosmic Cave
Een plek 
Buiten tijd en ruimte
Een plek
Van oneindig veel mogelijkheden
Een plek
Waar je dichter in verbinding staat
Met jezelf
En de ongeziene wereld
Een plek
Waarin jij je kunt terug trekken
Een plek
Waar je rustig kunt broeden
Een plek
Van integratie en groei
Door te leren kijken 
In de duisternis
In jezelf
Buiten tijd en ruimte
In jouw Cosmic Cave

Heb jij een Cosmic Cave waarin jij je kunt terug trekken?
Heb jij ook soms (of vaak) de behoefte om niks te doen?
Kan de wereld soms ook als teveel aanvoelen voor jou?

Je kent het wel. De dagen worden korter, nachten langer en je mag van geluk spreken wanneer de zon schijnt. Energielevel lijkt op een laag pitje komen te staan en de enige beweging die je wilt maken is  naar binnen toe. Ontkoppelen van de wereld en nog meer inpluggen in jouw eigen wereld, de ongeziene wereld. Je bed lijkt je allerbeste vriend te zijn en slapen je favoriete hobby. Het begrip “winterslaap” is er eentje die je volledig kunt omarmen en graag uitoefent. En je kruipt graag in je eigen Cosmic Cave om even lekker te broeden. 

Mijn Cosmic Cave is een fijne plek. Vooral omdat ik door de jaren heen heb geleerd mee te gaan met de flow of life and nature. Daar waar ik voorheen kon oordelen over mijzelf dat ik alsnog veel moest bewegen en doen, heb ik nu een plek gevonden waar ik niks hoef te doen. Voorheen wilde ik vooral niet luisteren naar wat mijn lichaam aangaf en verbruikte ik mijn reserve energie.

Mijn lichaam vertelde mij dat ik rustig aan mocht doen en vooral een beweging naar binnen mocht maken. Dat het ok is om je lichaam, net als de natuur, even een pauze te geven en dat dit een hele natuurlijke beweging is om te maken. Dat het helemaal prima is om even te broeden in mijn eigen Cosmic Cave. En mijzelf even uit de wereld terugtrok om te integreren en broeden. 

Sinds ik leef op die flow van het leven lijk ik ook minder weerstand van mijn lichaam te ervaren en verloopt het allemaal iets soepeler. Het is bijna niet mogelijk om méér te willen doen want als jij je eenmaal verbind met het universum en ervoor kiest om op de flow of life mee te surfen loopt alles in een hele andere ritme en is er sprake van divine timing. Dus meestal versier ik mijn agenda in deze periode met woorden die verder geen meerwaarde hebben en mag ik verder broeden in mijn Cosmic Cave. Verder broeden op hetgeen dat met de komst van de lente aan het licht mag komen en zijn plek in de wereld mag gaan innemen. 

Nu ben ik er ook inmiddels achter dat ik die behoefte, om mij terug te trekken in mijn Cosmic Cave, ook ervaar op momenten buiten de wintertijd om. En dat maakt het nou zo fijn om zo’n plek voor jezelf te creëeren. Iets wat buiten tijd en ruimte bestaat en altijd beschikbaar is. Neem nou zo’n grijze en regenachtige dag. Ik voel vanuit mijzelf minder beweging dan wanneer de zon schijnt. Of wanneer je een intense retraite, workshop of iets anders hebt gevolgd en zachtjes wilt landen. Dan voelt zo’n Cosmic Cave wel heel prettig aan om je er even in terug te trekken. Ook wanneer ik bepaalde uitdagende stukken aan mag kijken, dan voelt het fijn om dat in de veiligheid van je eigen plekje te kunnen doen. Voor mij voelt het dan aan als thuiskomen in een warm holletje waar de energie van moeder aarde sterk aanwezig is en mij omarmt, koestert, ondersteunt en lief heeft. Als ik er een krachtdier aan mag verbinden dan is het echt Moeder Beer.

Soms heb ik daar behoefte aan om weer terug die verbinding te voelen met mijzelf om verder te integreren en groeien. Soms kan de ‘buitenwereld’ gewoon teveel zijn.
En dan is zo’n Cosmic Cave een ware geschenk!