What’s in a name?

Inzichten, Life

Wat is de betekenis van een naam? We hebben voornamen, achternamen, roepnamen, doopnamen en waarschijnlijk nog wel meer variaties op een naam. Ik heb daar nooit echt bij stil gestaan dat een naam wel degelijk een diepere betekenis kan hebben totdat een dierbare vriending van mij vertelde over haar Holistische Naamanalyse. Een naamanalyse die zij liet opmaken door Sigrid Dewaele van De Natuurkeuken.

Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd en vrij snel had ook ik een afspraak gemaakt bij Sigrid nadat ik haar in levende lijve ontmoet had. Een prachtig, mooie vrouw met veel kennis en wijsheid over kruiden en voeding. En hoe interessant om te horen wat een naam te vertellen heeft.

Vroeger werd ik Bernie genoemd. Dit was mijn roepnaam. En de vele variaties erop, Burnie, Burn, Burnster en B. Op zoek naar mijn eigen identiteit bewoog ik mee met de bijnamen die anderen mij konden geven en die ik mijzelf kon geven. Ik weet nog goed dat ik een grote aversise had voor mijn doopnamen. Waarschijnlijk hoorde dit bij mijn weerstand tegen veel dingen die mijn ouders mij oplegden. Eén van die dingen was de kerk en ik assioceerde mijn doopnamen met de kerk aangezien ik als kind werd gedoopt in de kerk. Ik had ook nog eens 3 doopnamen die allemaal met dezelfde letter begonnen. Konden mijn ouders niks beters verzinnen? Ik schaamde mij er toentertijd voor om ze überhaupt te noemen dus hield ik ze met alle liefde verborgen voor de buitenwereld.

Jaren later besloot ik een ander pad te bewandelen en begon mijn roepnaam Bernie (en alle variaties) steeds minder bij mij te passen. Ik had besloten om afscheid te nemen van mijn oude leven, patronen, pijn en trauma’s om een vernieuwde versie van mijzelf te worden. Ik koos voor transformatie. Om mijzelf te leren omarmen en daarmee ook mijn doopnamen. De namen die mijn ouders mij hebben gegeven. Ik voelde dat deze beter bij mij pasten en ik ze met trots kon dragen.

Kort geleden las ik een stukje in het boek van Sandra Ingerman over Ceremonies.  In dit geval een naamgevingsceremonie waarbij ik las dat een naam op een gegeven moment niet meer bij je kan passen vanwege de klank ervan (mijn interpretatie van het stukje tekst). En dat resoneerde enorm met hoe het voor    mij aanvoelde om mijn eigen naam te gebruiken in plaats van mijn roepnaam. Bernie klinkt ook heel anders dan Bernadetta. Het voelt ook heel vreemd aan wanneer anderen mij Bernie noemen. Alsof ze het tegen en of over iemand anders hebben.

Terug komend op de holistische naamanalyse van Sigrid. Blijkbaar heeft jouw naam een blauwdruk, zielentekening die het één en ander kan vertellen over o.a. je karmische patronen en opgaven. Welke invloed andere levens kunnen hebben op je huidige leven. En nog zoveel meer! Check hier voor meer info hierover.

Ik ervaarde het consult als een ware geschenk voor mij aangezien het mij diep raakte. Een ander leven verklaarde mijn sterke verbinding met moeder Aarde. Iets wat meerdere mensen tegen mij hadden gezegd, maar ik begreep niet waarom die mensen dat hadden gezegd. Velen voelen zich toch sterk verbonden met moeder Aarde? Ik kwam erachter dat mijn darmen mijn zwakste organen waren die meer aandacht mochten krijgen. Dit had ik nooit kunnen bedenken aangezien ik naar mijn gevoel geen last van mijn darmen had zoals anderen dit konden ervaren. Mijn verbinding met de Zon werd uitgelegd en hoe kon zij in godsnaam weten dat rozen mijn favoriete bloemen zijn? Of dat ik graag met wolvilt werk? En nog zoveel meer. I was blown away!

  Na dit consult ben ik wel met hele andere ogen naar namen gaan kijken. Ik wist dat ze van betekenis konden zijn, maar ik had nooit gedacht dat er zoveel meer in een naam kan zitten. So what’s in a name? A whole lot more than you can imagine!

Love,

Bernadetta