Hoeders van de Tribe

Creations Story, Sjamanisme

Hoeders van de Tribe is ontstaan uit dankbaarheid en liefde.

Dankbaarheid voor Roel als leraar, mentor en mens tijdens de Shamanic Practitioner opleiding.

Mijn liefde voor de Tribe, die hij heeft samen gebracht, wilde stromen en vorm krijgen. Het was een ontzettend sterk gevoel die mij diep van binnen raakte, ontoerde en riep. Ik kon niets anders dan er gehoor aan geven.

Het verhaal van onze tribe mocht verteld worden. Onze hoeders mochten geëerd worden. Onze bescheiden leraar mocht bedankt worden en ook eens in het zonnetje gezet worden. 

Hoeders van de Tribe verteld het verhaal van onze reis. De reis die wij hebben gemaakt en de spirits die ons hebben bijgestaan tijdens de opleiding.  

Naast symbolen zijn er ook veel persoonlijke voorwerpen in het doek verwerkt. Het ronde geborduurde lapje stof in het midden van de Eeuwige Zon heeft jarenlang op iemands altaar gelegen. In het schelpje bij Grootmoeder, Hoeder van het Water, zit een bergkristal. Het poppetje tussen Libelle en de Wolven is gemaakt tijdens een vision quest. De Libelle is een ontwerp van een tribegenoot en met de hand erin geborduurd. Er zijn nog zoveel meer schatten te vinden in het doek.

 De rand is gevuld met heel veel bloemen en kleur. Veel bloemen zijn gemaakt van stof die ik heb gekregen van mijn tribegenoten.  

Vanuit dankbaarheid en liefde is deze creatie ontstaan en al gaandeweg groeide deze creatie uit tot een prachtig cadeau voor Roel.